Tibeti mézmasszázs

mezes-masszazs

A méz köztudottan számtalan jótékony hatással rendelkezik, mely nemcsak elfogyasztva hasznos. Felhasználása igen sokrétű. Belsőleges fogyasztása mellett, mind a szépségápolásban, mind a gyógyászatban népszerű már az ókori időktől fogva.

A mézes kezelések során nem alkalmazhatók a klasszikus masszázs fogások. A mézmasszázs teljesen eltérő fogásokkal és technikával történik, mint a többi masszázstípus. A mézes masszázs valójában kötőszöveti masszázs.

A mézmasszázs a méz gyógyító erejét használja fel a szervezet tisztítására, vákuumhatás segítségével. A kezelésnek évszázados hagyománya van a tibeti-kínai orvoslásban és az orosz népi gyógyászatban.

A mézmasszázs tehát csak elnevezése szerint masszázs. Valójában egy jellegzetes vákuumhatás létrehozása, amelyet leggyakrabban háton alkalmaznak. A mézet felvisszük a bőrre, a masszőr rányomja a kezeit a mézes bőrfelületre, majd kezeit megemelve, mintegy felemeli a bőrt. A mozdulatok folyamatos ismétlésének következtében erős vákuumhatás jön létre.

Az így keletkező vákuum vérbőséget okoz, segíti a salakanyagok távozását a szervezetből és a letapadt izmok fellazítását.

A kezelt területen fokozódik a vérbőség, és a bőr pórusai kitágulnak. A kitágult pórusokon keresztül a méz értékes hatóanyagai, vitamin-, enzim- és ásványianyag-tartalma bejut a bőrbe, ami nemcsak táplálja azt, de gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású is. A hatóanyagok mélyen a bőr alá hatolva méregtelenítik a bőr alatti szöveteket, majd a vákuumhatás kiszívja a bőrben felhalmozott salakanyagokat. A mézes kezelés erős méregtelenítő, salaktalanító hatással van szervezetünkre.

massz_mezesmez

A mézmasszázs kezelés során az eltávozott méreganyagok hatására a méz színe teljesen megváltozik! A salakanyaggal telített mézet letöröljük, majd újabb adagot teszünk a bőrre és folytatjuk a kezelést. Hatékonyan kombinálható más méregtelenítő vagy egyéb terápiákkal. Egy mézmasszázs ideje kb. 20-30 perces háton alkalmazva.

A száradás következtében a „paskolás” kicsit fájdalmas, de érdemes elviselni, már csak a fantasztikus hatás miatt is.

A mézmasszázs méregtelenítő hatásán kívül emellett oldja a feszültségeket, ellazítja a megfeszült izmokat. Alkalmazzuk a teljesítmény és általános jólét fokozására, megtartására is. Fájdalomcsillapító, lazító és immunerősítő hatással rendelkezik. A méz szabályozza, helyreállítja, harmonizálja a test energiaáramlását. Jótékony hatása akár két hétig is kitart.

A mézmasszázs hatékonyan alkalmazható:

  • nyak- váll- és hátfájdalmak esetén
  • reumatikus panaszokra
  • ízületi problémák kezelésére
  • izom letapadásokra
  • gyulladások csökkentésére