Kakaóvaj bőrre gyakorolt hatása

kakaovajKevés hatékonyabb természetes bőrhidratáló létezik, mint amilyen a kakaóvaj. Táplálja és rugalmassá teszi a bőrt, eredményesen kezeli a gyulladásos betegségeket. A benne található polifenoloknak és E-vitaminnak köszönhetően gátolja a bőr öregedését, antioxidánsai megkötik a káros szabad gyököket.

A kakaóbabból –a kakaó magja­– sajtolási eljárással előállított kakaóvajat évszázadok óta használják kozmetikai és gyógyászati célokra. Édeskés illatú és rendkívül stabil növényi zsír, amely a testhőmérséklet hatására gyorsan felszívódik a bőrbe.

Hidratálás felsőfokon

Jelentős mennyiségben tartalmaz zsírsavakat –elsősorban linolsavat, sztearinsavat és olajsavat−, ami hozzájárul ahhoz, hogy a kakaóvaj lassítja a ráncok kialakulását, rendkívül hatékonyan és mélyen hidratálja, puhítja, valamint rugalmassá teszi a bőrt. Mivel gátolja a nedvesség eltávozását, a kakaóvaj alkalmazása különösen ajánlott száraz bőr esetén. A zsírsavak ezen kívül táplálják a bőrt, valamint megvédik a káros környezeti hatásoktól.

A kakaóvaj napozókrémként is használható

A kakaóvaj természetes formájában 6 faktoros fényvédőként a leégés ellen is védelmet nyújt, így nyáron is kitűnő választás. Bőrünk szebben barnul és sokan esküsznek a finomítatlan kakaóvaj áldásos hatásaira, miután kipróbálták napozáshoz. Figyeljünk azonban, hogy ha fehérbőrűek vagyunk vagy a déli órákban tartózkodunk napon, nem elég a 6 faktor.

Alakformálására is használható

Masszázskrémként használva, a kakaóvaj a lokális fogyást is elősegíti a kritikus pontokon, például a combokon vagy a hason. Teobromint tartalmaz –a koffeinhez hasonló alkaloid-, ami javítja a bőr hidrolízisét, hatékonyan veszi fel a harcot a zsírsejtekkel szemben.

Kakaóvaj és masszázs

Masszázzsal a kakaóvaj erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, az ízületi gyulladások kialakulásának lehetőségét, illetve a rák megelőzésének is kiegészítő módszere lehet. Neked is legyen az egészségtől „illatozó” szép bőröd, élj a természet adta lehetőségekkel!