Aranyat érő szőlőmagolaj

szolomag-olaj

A hidegsajtolással kinyert szőlőmagolaj rendkívül gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban. Könnyen emészthető és koleszterinmentes, és magas az E-vitamin tartalma. A hidegsajtolással létrehozott szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik a korszerű egészséges táplálkozásban, így az egészség megőrzésében és javításában. Számos előnyös élettani tulajdonsága miatt valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.

II. Miksa császár olyan értékesnek tartotta, a kezdetlegesen kiütéssel nyert szőlőmag olaját, hogy 1596-ig az olaj előállítása császári monopólium volt és az arannyal volt egyenértékű.

Tökéletes bőrápoló elixír

A bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására. Masszázsoknál előszeretettel alkalmazzák, masszírozás közben az értékes vitaminok felszívódnak.

Bőrtápláló krémek, szemráncolajok alkotórésze. A ,,megfáradt” dekoltázst, mellet és nyakat is gyönyörűen kisimítja.

Magas antioxidáns-hatása van: megvédi a sejtek genetikai anyagát a káros hatásoktól, ezáltal fontos szerepet tölthet be a rák megelőzésében.

A ráncok megjelenéséért gyakran a szabad gyökök káros tevékenysége a felelős, hiszen negatívan hatnak az egészséges sejtek működésére. Erre is nagyon jó a szőlőmagolaj, hiszen megköti a szabadgyököket. Jó a pikkelysömör ellen is, sőt az ekcémát okozó allergiás reakciót is megakadályozhatja. Egyszóval nagyon sok betegséget meg lehet előzni ezzel a természetes módszer alkalmazásával. Még a szürke hályog ellen is jó. Sőt azok, akik sokat dolgoznak számítógépen, napi 300 mg szőlőmag olaj fogyasztásával csökkenthető a szemgyulladás, és azon kevés antioxidánsok közé tartozik, amelyek az idegeket is védik.

Hosszasan sorolhatjuk a szőlőmagolaj pozitív hatásait. Ezek között van például, hogy megerősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal csökken a trombózis kialakulásának veszélye.  A nőknek a változókor alatt, a férfiaknak pedig prosztataproblémák és impotencia esetén érdemes elkezdeni szedését. Erős gyulladásgátló hatású, erősíti szervezetünk stressz-ellenálló képességét, javítja emlékezetünket, és csökkenti az öregedési folyamatokat.

Belsőleg használva

–  Erősíti a vérereket és a hajszálereket

–  Megvédi az érrendszert a meszesedéstől

–  Szívbarát, védi a keringési rendszert a meszesedéstől

–  Csökkenti a trombózis lehetőségét

–  Kedvező hatása van a prosztatára és az impotenciára

–  Nőknél enyhíti a változó kor kellemetlen tüneteit

–  Védi a sejteket a káros hatásoktól és gátolja a rák kialakulásának veszélyét

–  Hatékonyan  befolyásolja a vér koleszterin-tartalmát – növeli a HDL koleszterin szintjét és csökkenti az LDL koleszterin szintjét

–  Magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt

–  Védi a szemet, segít megakadályozni a szürke hályog kialakulását

–  Védi agyunkat a szab gyököktől és javítja az emlékező képességet

–  Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen

Belsőleg ajánlott naponta egy teás-, vagy evőkanállal fogyasztani.

Külsőleg alkalmazva:

–   Biztosítja a bőr simaságát, rugalmasságát

–   Megelőzi a korai öregedést

–   Regenerálja a kollagén szöveteket, stimulálja növekedésüket

–   Javítja a petyhüdt bőr állapotát

–   Különösen alkalmas a száraz bőr ápolására – könnyen és gyorsan felszívódik a bőrbe

–   Regenerálja a hajhagymákat

Külsőleg alkalmazva heti 1-2 alkalommal használjuk.

szolomag